×

Tarihçe ve Genel Bilgi

Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi, üniversitenin eğitim ve öğretime başladığı 1997-1998 eğitim-öğretim yılında Balgat yerleşkesinde hizmete açılmıştır. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarını kapsayan koleksiyon “Merkez Kütüphane” de, Hukuk ve Mimarlık alanlarını kapsayan koleksiyon ise “Balgat Kütüphane” de hizmet vermiştir. Kütüphanemiz, 2021 Eylül ayından itibaren Balgat yerleşkesinin Merkez Kampüse taşınması ile birlikte, “Merkez Kütüphane” adı altında hizmetlerini sürdürmektedir.

Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi, üniversitenin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini, sağladığı bilgi kaynakları ile, mekân ve zaman kavramı olmadan yenilikçi hizmetlerle desteklerken aynı zamanda kullanıcılarına bilgi teknolojileriyle donatılmış, güvenilir, rahat ve konforlu öğrenme ortamları da sunmaktadır.

Kütüphane koleksiyonunda basılı kaynakların yanı sıra ihtiyaca göre gelişen “e-kaynaklara”  da kampüs içinden ve dışından erişilebilmektedir.

Kütüphanemizde çalışma salonlarının yanı sıra grup çalışma odaları, seminer odası ve 7/24 çalışma salonları da araştırmacılar ve öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

Kütüphanenin çalışma saatleri eğitim, öğretim ve sınav dönemlerine bağlı olarak düzenlemekte ve hafta sonları dâhil olmak üzere genişletilmiş saatlerde hizmet vermektedir.

Kütüphane hizmet ve olanaklarına ilişkin her türlü soru ve bilgi desteği için;
library@cankaya.edu.tr e-posta adresinden veya 0 312 233 1170 numaralı telefondan başvurabilirsiniz.