Çankaya Üniversitesi Kütüphane web sitesinin ana sayfasında bulunan “Kütüphane Hesabım” sekmesinden öğrenci numarası ve şifrenizle hesabınıza erişebilirsiniz. İlk girişte şifreniz, öğrenci numaranızdır. Şifrenizi daha sonra değiştirebilirsiniz.
Kütüphane web sayfasında yer alan “My Account” alanını kullanabilir ve bu kısımda yer alan “Forgot Your PIN” seçeneğini kullanarak şifre yenileme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Merkez Kütüphanenin -1. katındaki bilgisayar laboratuvarında bulunan yazıcıdan belgelerinizi yazdırabilirsiniz.
Kütüphanelerimizde internet erişimli bilgisayarlar bulunmaktadır. Bu bilgisayarlardan Çankaya Üniversitesi mensupları, kullanıcı adı ve şifreleri ile faydalanabilirler.
Kütüphane içinde su haricinde yiyecek-içecek tüketmek yasaktır.
Mezun öğrencilerimiz üniversite tarafından verilen mezun kimlik kartı ile kütüphanelerimizden “ Yerinde Yararlanma” hakkına sahiptirler.
Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi, üniversite dışından gelen kullanıcılara da hizmet verir. Ancak bu kullanıcıların çoğunun kaynak ödünç alma hakkı yoktur. Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi ile protokol anlaşması olan üniversitelerin akademik personeli kütüphane kaynağı ödünç alabilirler. Protokol anlaşması olmayan üniversitelerin akademik personeli ise bağlı bulundukları üniversite kütüphanesinin “Kütüphaneler arası Belge Sağlama Servisi” aracılığıyla Çankaya Üniversitesi Koleksiyonu’nda yer alan kaynaklardan yararlanabilir.
Kütüphanemiz koleksiyonunda bulunmayan basılı ve elektronik kitap ve makaleler varsa diğer kütüphane koleksiyonlarından sağlamaktadır. Detaylı bilgi için kütüphane web sayfamızda yer alan “Hizmetlerimiz” altında “Kitap ve Belge Sağlama” sekmesinden ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
Çankaya Üniversitesi öğrencileri kütüphanemizde yarı zamanlı olarak çalışabilmektedir. Başvuru tarihleri eğitim dönemi başında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından duyurulmakta, başvurular Kütüphane ve Dokümantasyon Şube Müdürlüğü’ne yapılmaktadır.
Unuttuğunuz eşyalar için kütüphanenin unutulan eşyalar raflarına bakabilir detaylı bilgi için Güvenlik Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz.
Kütüphane bilgi kaynakları kütüphane web sayfasında yer alan tarama ekranı kullanılarak taranabilir.
Kütüphane web sayfasında yer alan “Kütüphane Kataloğu” tarama ekranı üzerinden, aradığınız bilgi kaynağının eser adı, yazar adı, konu başlıkları, ISBN/ISSN vb. herhangi bir anahtar kelimesiyle arama yapabilirsiniz.
Ayırtma işlemi yapmak için kullanıcı hesabınızdan giriş yaparak katalog taraması yapmanız gerekmektedir. İstediğiniz kitap farklı biri tarafından ödünç alınmışsa katalog bilgileri üzerinde yer alan “ayırtma” butonuna basarak kitabı ayırtma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kütüphane web sayfasında yer alan “Kütüphane Kataloğu” veya “Kurumsal Akademik Arşiv” linkinden tarama yaparak Çankaya Üniversitesi’nde hazırlanmış tezlere erişebilirsiniz.
Farklı üniversitelerde yayınlanan tezlere Ulusal Tez Merkezi’ nden tarama yaparak erişebilirsiniz. Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
“Ulusal Toplu Katalog” linkinden, kaynağın ülkemizde hangi kütüphane koleksiyonunda bulunduğunu öğrenebilirsiniz.
Koleksiyonumuzda yer alan;
Ciltli dergiler haricinde cilt bütünlüğü olmayan dergiler ödünç verilmez.
Çankaya Üniversitesi mensuplarının kaynak ödünç alma işlemlerinde Çankaya Üniversitesi kimlik kartlarını göstermeleri gerekir. Ödünç verme koşulları için tıklayınız.
Ödünç alınan kaynağın kullanım süresi, kaynak iade tarihinden önce başka bir kullanıcı tarafından ayırt edilmemişse ve kullanıcının gecikme cezası yoksa uzatılabilir. Uzatma işlemi ödünç verme bankosundan veya iade tarihine 3 gün kala kullanıcı hesabı üzerinden yapılabilir.
İade işlemlerini sizden başka biri yapabilir.
Ödünç alma işlemini kullanıcının kendisi, kimliği ile yapabilir.
Ödünç alınan kaynağın kaybolması ya da düzeltilemez şekilde zarar görmesi durumunda kullanıcılardan kaynağın aynısını temin etmesi istenir. Kaynağının bulunamaması halinde Kullanıcı; Merkez Bankası tarafından o gün ilan edilen kur üzerinden hesaplanan kaynak fiyatına, kaynak türüne göre işlem bedeli ilave edilerek bulunan miktar ve kaybı bildirme tarihine kadar biriken geciktirme bedelinin toplamını öder.
İadesi geciken genel koleksiyona kitaplar için günlük 1 TL, rezerv kaynaklar vesözlükler için saatlik 1 TL, Ipadler için günlük 50 TL ve projeksiyon için günlük 100 TL gecikme ücreti alınmaktadır.
Kütüphanemizin abone olduğu veri tabanlarına ve elektronik kaynaklara kütüphane web sayfasında yer alan “Araştırma Araçları” altında “Veri Tabanları” kısmından erişebilirsiniz. Elektronik kaynağın kendisine doğrudan ulaşmak için web sayfamızda yer alan tarama ekranında “Bütünleşik Tarama” ve diğer seçenekler kullanılarak tarama yapılır.
Veri tabanlarımıza kampüs dışından erişim mümkündür. Gerekli ayarlamalar için kütüphane web sayfamızda yer alan “Kampüs Dışı Erişim” linki veya katalog tarama ekranın koyu olarak belirtilen “Kampüs Dışı Erişim” linki üzerinden tüm akıllı cihaz ve bilgisayarlardan dünyanın her yerinden erişim sağlayabilirsiniz.
Elektronik kitaplar, basılı kitaplar gibi “Kütüphane Kataloğu” tarama ekranından “Bütünleşik Arama” veya “Kütüphane Kataloğu” sekmelerinden taranabilir. E-Kitaplar katalog kayıtlarında “Elektronic Resources” ibaresiyle belirtilmiştir.
Kütüphanemiz aboneliği bulunmayan veri tabanlarındaki kitap ve makaleler varsa diğer kütüphane koleksiyonlarından sağlamaktadır. Detaylı bilgi için Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi web sayfamızda yer alan “Hizmetlerimiz” altında “Kitap ve Belge Sağlama” sekmesinden ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
Kütüphanemiz, koleksiyonumuzda bulunmayan basılı ve elektronik kitap ve makaleleri varsa diğer kütüphane koleksiyonlarından sağlamaktadır. Detaylı bilgi için Kütüphane web sayfamızda yer alan “Hizmetlerimiz” altında “Kitap ve Belge Sağlama” sekmesinden ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.
Bu hizmetten kütüphaneye kayıtlı öğretim elemanları yararlanabilir.
Kaynağın getirilmesi ve gönderilmesi hallerinde kargo ücreti istek yapan kişiye aittir
Kullanıcılarımız kütüphanemiz koleksiyonunda olmasını istediği bilgi kaynaklarını kütüphane kullanıcı hesabı sayfasında yer alan “Kaynak İsteği Oluştur” sekmelerinde yer alan formları doldurarak bize iletebilirler. Detaylı bilgi için “Hizmetler” başlığı altında “Kaynak Siparişi ve Bağışı” sayfasını inceleyebilirsiniz.
Kütüphanemiz bağış politikasına uyan kaynak veya koleksiyonları bağış olarak kabul etmektedir. Detaylı bilgi için “Kaynak Siparişi ve Bağışı” sayfasını inceleyebilirsiniz.
Kütüphanemiz kullanıcı istek ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler düzenlemektedir. Oryantasyon ve kullanıcı eğitimi şeklinde verilen eğitimler hakkında daha fazla bilgiye kütüphane web sitesinde yer alan “Danışma ve Eğitim Hizmetleri” sekmesinden ulaşabilirsiniz.
Elektronik bilgi kaynaklarının tanıtımı ve kullanımı hakkında eğitim talep edebilirsiniz. Talebinizi kütüphane web sitesinde yer alan “Danışma ve Eğitim Hizmetleri” sekmesinden iletebilirsiniz.