Kütüphane Kuralları

Kütüphane Kuralları2019-03-13T15:38:21+00:00

GENEL KURALLAR

1. Kütüphaneye girişlerde ve çıkışlarda “Çankaya Üniversitesi Kimlik Kartı’ nın sisteme okutulması zorunludur.

2. Kütüphane koleksiyonunun güvenliği manyetik kapı kontrol sistemiyle sağlanır.

3. Kütüphane kaynakları, ödünç alma işlemi yapılmadan dışarı çıkarılamaz. Ödünç Alma işlemi yapılamadan kütüphane dışına çıkarılmaya çalışılan materyallerle ilgili yasal işlem yapılır.

4. Basılı kaynaklar dikkatli kullanılmalı, kesinlikle zarar görmemelidir (sayfa işaretleme, satır aralarını çizme, yırtma vb.).

5. Çalışma masalarında ve karellerde yer ayırtma yapılamaz.

6. Kütüphaneye girerken cep telefonu sessiz moda alınmalı, içeride telefonla konuşulmamalı, telefon konuşmaları kütüphane dışında yapılmalıdır.

7. Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek ve içecek tüketilemez.

8. Kütüphane içinde kaybolan veya unutulan eşyalardan kütüphane sorumlu değildir.

9. Kütüphane kullanıcılarının çalışma salonlarında ve koridorlarda sessiz olmaları gerekmektedir. Aksi davranış sergileyen kullanıcılar kütüphane personeli tarafından uyarılacaktır.

10. Kütüphaneye bavul ve valiz türü bagaj eşyaları ile girilmez ve emanet bırakılamaz.

11. Kütüphane koleksiyon, ekipman, mobilya  ve donanımları özenli kullanılmalıdır.

12. Kütüphanenin tüm alanları temiz ve özenli kullanılmalı, çöpler ve döküntüler çöp kutularına atılmalıdır.

13. Kütüphane içinde ya da bina önlerinde yer alan “Sigarasız Alan” larda sigara içilmez.

14. Kapanış saatine 15 dakika kala kullanıcıların çıkması sağlanır ve kütüphane görevlisi tarafından kontrol işlemleri yapılır.