×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
GENEL KURALLAR
  • Kütüphaneye girişlerde ve çıkışlarda “Çankaya Üniversitesi Kimlik Kart’ ının sisteme okutulması zorunludur.
  • Kütüphane koleksiyonunun güvenliği manyetik kapı kontrol sistemiyle sağlanır.
  • Kütüphane kaynakları, ödünç alma işlemi yapılmadan dışarı çıkarılamaz. Ödünç Alma işlemi yapılmadan kütüphane dışına çıkarılmaya çalışılan materyallerle ilgili yasal işlem yapılır.
  • Basılı kaynaklar dikkatli kullanılmalı, kesinlikle zarar görmemelidir (sayfa işaretleme, satır aralarını çizme, yırtma vb.).
  • Çalışma masalarında ve karellerde yer ayırtma yapılamaz.
  • Kütüphaneye girerken cep telefonu sessiz moda alınmalı, içeride telefonla konuşulmamalı, telefon konuşmaları kütüphane dışında yapılmalıdır.
  • Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek ve içecek tüketilemez.
  • Kütüphane içinde kaybolan veya unutulan eşyalardan kütüphane sorumlu değildir.
  • Kütüphane kullanıcılarının çalışma salonlarında ve koridorlarda sessiz olmaları gerekmektedir. Aksi davranış sergileyen kullanıcılar kütüphane personeli tarafından uyarılacaktır.
  • Kütüphaneye valiz türü bagaj eşyaları ile girilmez ve emanet bırakılamaz.
  • Kütüphane koleksiyon, ekipman, mobilya  ve donanımları özenli kullanılmalıdır.
  • Kütüphanenin tüm alanları temiz ve özenli kullanılmalı, çöpler ve diğer atıklar çöp kutularına atılmalıdır.
  • Kütüphane içinde ya da bina önlerinde yer alan “Sigarasız Alan” larda sigara içilmez.
  • Kapanış saatine 15 dakika kala kullanıcıların çıkması sağlanır ve kütüphane görevlisi tarafından kontrol işlemleri yapılır.
  • Kütüphaneye giriş ve çıkışlar kapalı devre kameralarla denetlenir.