GENEL KURALLAR

• Kütüphaneye girişlerde ve çıkışlarda “Çankaya Üniversitesi Kimlik Kart’ ının sisteme okutulması zorunludur.

• Kütüphane koleksiyonunun güvenliği manyetik kapı kontrol sistemiyle sağlanır.

• Kütüphane kaynakları, ödünç alma işlemi yapılmadan dışarı çıkarılamaz. Ödünç Alma işlemi yapılmadan kütüphane dışına çıkarılmaya çalışılan materyallerle ilgili yasal işlem yapılır.

• Basılı kaynaklar dikkatli kullanılmalı, kesinlikle zarar görmemelidir (sayfa işaretleme, satır aralarını çizme, yırtma vb.).

• Çalışma masalarında ve karellerde yer ayırtma yapılamaz.

• Kütüphaneye girerken cep telefonu sessiz moda alınmalı, içeride telefonla konuşulmamalı, telefon konuşmaları kütüphane dışında yapılmalıdır.

• Kütüphane içinde, su haricinde yiyecek ve içecek tüketilemez.

• Kütüphane içinde kaybolan veya unutulan eşyalardan kütüphane sorumlu değildir.

• Kütüphane kullanıcılarının çalışma salonlarında ve koridorlarda sessiz olmaları gerekmektedir. Aksi davranış sergileyen kullanıcılar kütüphane personeli tarafından uyarılacaktır.

• Kütüphaneye valiz türü bagaj eşyaları ile girilmez ve emanet bırakılamaz.

• Kütüphane koleksiyon, ekipman, mobilya  ve donanımları özenli kullanılmalıdır.

• Kütüphanenin tüm alanları temiz ve özenli kullanılmalı, çöpler ve diğer atıklar çöp kutularına atılmalıdır.

• Kütüphane içinde ya da bina önlerinde yer alan “Sigarasız Alan” larda sigara içilmez.

• Kapanış saatine 15 dakika kala kullanıcıların çıkması sağlanır ve kütüphane görevlisi tarafından kontrol işlemleri yapılır.

• Kütüphaneye giriş ve çıkışlar kapalı devre kameralarla denetlenir.