KÜTÜPHANENİN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Kütüphane Müdürlüğü, Teknik Hizmetler; (Aksesyon (Sipariş ve Sağlama), Kataloglama ve Sınıflama, Süreli Yayınlar), Okuyucu Hizmetleri; (Ödünç Verme, Reserve, Kütüphanelerarası Ödünç Verme ve Referans Hizmetleri) ve Otomasyon hizmetleri  (Online Veritabanları, Kütüphane web sayfası takibi v.b.) ile  her iki kütüphane de hizmet vermeye devam etmektedir.

MERKEZ KÜTÜPHANE

Yerleşim Alanı                    : 5019.28  m2

Oturma Kapasitesi            : 750

Kitap Kapasitesi                 : 90.000 cilt

BALGAT (ŞUBE)  KÜTÜPHANE

Yerleşim Alanı                    :  1300 m2

Oturma Kapasitesi            : 350

Kitap Kapasitesi                 :  30.000 cilt

Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi, Yükseköğretimin amacı doğrultusunda, araştırma ve eğitim amaçlı olarak, bilimsel ve güncel yayınları sağlayan, düzenleyen ve en elverişli yararlanma ortamını sağlayacak yöntemler ile hizmet verdiği kitleye bilgisayar ve ağ teknolojilerini kullanarak hızlı ve ekonomik bir şekilde; öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer kütüphane kullanıcılarının hizmetine sunmayı hedefleyen, çalışanlarıyla birlikte gelişmelerin gerisinde kalmayan, modern bir  bilgi-belge merkezidir.

Kütüphanemiz Ağustos 2011 tarihinde Hukuk ve Mimarlık alanını kapsayan koleksiyon haricindeki tüm koleksiyonu ile birlikte Merkez kampusteki 5019.28m2 alana sahip büyük ve modern kütüphane binasında hizmet vermeye başlamıştır. 1300 m2’lik alana sahip Balgat kampuste ise; Hukuk Fakültesi ve Mimarlık Fakültesine bağlı İç Mimarlık, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

HİZMET POLİTİKASI

• Kullanıcılarımızın eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak,
  • Akademik okuyucularımızın mesleki çalışmalarına yardımcı olmak,
  • Öğrencilerimizin gerek dersleri ile ilgili, gerekse boş zamanlarını değerlendirmelerine yönelik ihtiyaçlara cevap vererek, yapıcı, eleştirici ve estetik değerlere ilgi duymalarını sağlamak,
  • Tüm kullanıcılarımızın, düşünme yeteneğinin geliştirilmesi ve bilgi gereksinimlerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak,
  • Yenilikleri takip etmek ve imkanlar ölçüsünde uygulama hayatına geçirmek,
  • Okuyucu ilişkilerinde olumlu bir çizgide iletişimi sağlamaktır.

ORGANİZASYON YAPISI

• Müdür
    • Sekreter

A-Teknik Hizmetler Bölümü