Hakkımızda2019-03-13T15:37:34+00:00

Çankaya Üniversitesi Kütüphanesi, Üniversitenin eğitim ve öğretime başladığı 1997-1998 öğretim yılında kurulmuştur. 2010-2011 öğretim yılında faaliyete geçen Merkez Kampüsümüzle birlikte Kütüphanenin; Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarını kapsayan koleksiyonu taşınarak “Merkez Kütüphane” olarak adlandırılan kütüphanede, Hukuk ve Mimarlık alanlarını kapsayan koleksiyon ise “Balgat Kütüphane” sinde hizmete sunulmuştur.

Halen her iki yerleşkede de hizmetlerini sürdüren kütüphanelerimiz; Üniversitenin temel amacı olan eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini, her türlü bilgi kaynağını sağlayarak, mekân ve zaman kavramı olmadan yenilikçi hizmetler geliştirerek desteklerken aynı zamanda kullanıcılarına bilgi teknolojileriyle donatılmış, güvenilir, rahat ve konforlu öğrenme ortamları da sağlar.

Kütüphanelerimizde çalışma saatleri eğitim, öğretim ve sınav dönemlerine bağlı olarak düzenlemekte olup ayrıca yerleşkeler içerisinde farklı yerlerde bulunan açık okuma salonları da uzun süreli hizmet vermektedir.

Kütüphane koleksiyonunda her geçen gün türü ve sayısı artan e-dergi, e-kitap, e-tez, e- referans gibi “e-kaynaklara”  günün her saati kampüs içinden ve dışından erişilebilmektedir.