ÖĞRENCİ

Çankaya Üniversitesi öğrencileri Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen
“Öğrenci Kimlik Kartı” ile kütüphanemize üye olabilirler.

• Öğrenciler üye olmak için kütüphanemize öğrenci kimlik kartı ile gelerek “Kütüphane Kayıt Kartı” doldurmak zorundadırlar.
  • Ödünç alma ve uzatma işlemleri sırasında kimlik kartlarının gösterilmesi zorunludur. Sadece iade işlemleri için kimlik kartı istenmez.
  • Üyeler yalnız kendi kimlik kartları ile ödünç ve uzatma işlemi yapabilir. Başkasının kartı ile iade işlemi haricinde, işlem yapılmaz.
  • Üzerindeki kitabı uzattırmak isteyen okuyucu başkası tarafından istenmediği hallerde iki kez uzatabilir.
  • Referans kitaplar (Ansiklopedi, Sözlük, Index, Abstract vb) ödünç verilmez.
  • Fotokopi amaçlı alınan kitaplar; 2 saat süresince getirilmediği takdirde reserve bölümündeki kitaplara uygulanan ceza uygulanır.
  • Kütüphaneye kayıtlı okuyuculara 1 Rezerve Materyal 2 saat süreyle ödünç verilir.Materyala başka bir okuyucu gerek duymazsa, okuyucudan gelen istek üzerine süresi 2 saat daha uzatılır.Reserve Bölümü’nden alınan kitaplar için saatlik 1.00 – TL ceza alınır. Diğer kitap ve materyaller için ise gün ve materyal başına 50 – KRŞ ceza alınır. Ayrıca kütüphane koleksiyonu’ndan kitapların kaybedilmesi halinde; kitabın fiyatı + % 50 ceza (Kitap fiyatı üzerinden) + günlük gecikme bedeli (Kitabın dönüş tarihinde gelmediği durumlarda günlük gecikme bedeli uygulanır.) alınır. Baskısı tükenmiş materyalerin kaybedilmesi durumunda ise Kütüphane Müdürlüğü’nce belirlenen fiyatı ve $50 dolar karşılığı Türk Lirası alınır. Hesaplamalarda günlük Merkez Bankası dolar kuru esas alınır.
  • Öğrenciler, 20 gün süre ile 6 kitap, 7 gün süre ile 2 CD-DVD ve 1 Audio Kaseti 7 gün süre ile kullanabilir. Reserve Bölümü’ndeki kitapların kullanımı ise saat 16:00‘ya kadar kütüphane içerisinde 2 saat süre ile; 16:00’dan sonra ise ertesi gün saat 10:00‘a kadar gecelik kullanım için verilir.
  • Günü yaklaşan yada geciken materyaller için Okuyucu öncelikle; Kütüphaneden ödünç alınan materyalin iade kartına basılan dönüş tarihi bilgisini dikkate almalıdır ! Bilgi amaçlı gönderilen e-maillerin bir şekilde kişiye ulaşmaması halinde geciken materyallerden kütüphane sorumlu tutulamaz!