Cumhuriyet Gazetesi Arşivi Üyeliği

cumhuriyet

Erişim adresi: http://www.cumhuriyetarsivi.com/monitor/index.xhtml

İçerik: Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan Cumhuriyet gazetesi 01.11.2013 tarihi itibari ile gazete arşivini okurların kullanımına açmıştır. Cumhuriyet döneminin her aşamasını kesintisiz olarak yansıtmış olan Cumhuriyet gazetesi bu anlamda doğal bir arşiv ve kütüphane  özelliğine sahiptir. Cumhuriyet gazetesi bu arşiv paketinde hem 1930 yılından günümüze kadar ki gazetelere erişimi hem de günlük gazete erişimi sağlamaktadır.

Not: Kullanıcılar günlük gazete ve arşiv sisteminde gazete ve eklerini sayfa sayfa pdf formatında görebildikleri/indirebildikleri gibi isterlerse küpür/makale bazılarında da görme/indirme işlemi yapabilmektedirler. İndirme sayısı yıllık 500 adet ile sınırlıdır. İndirme işlemi yapmak isteyen kullanıcılarımızın talepleri Kütüphane Müdürlüğü elektronik kaynaklar sorumlusu Yudum DİNÇER’E mail ve/veya telefon aracılığı ile iletilip daha sonra uygun görülürse kullanıcı tarafından indirilebilir.

Yudum DİNÇER – Tel:233 11 82

E-mail:yudum@cankaya.edu.tr